10e Blog 2021… Is het jou gelukt om mindful te werken? Kan jij genieten van het moment? Kan jij bewust ontspannen? Ben jij aan de slag gegaan met de tips…

Is het jou gelukt om mindful te werken? Na mijn vorige blog wilde ik bewuster met het thema mindful werken/mindfulness aan de slag. Ik heb twee boeken gekocht over mindful werken en creatief mindful. Ook heb ik bewust mij ochtendoefeningen gedaan en 5 minuten even helemaal niets gedaan dan alleen gefocust om mijn ademhaling.

Is het jou gelukt om mindful te werken?

Mij wel. Met mijn ochtend oefeningen is mijn hoofd zo goed als leeg om gefocust te werken. En met heerlijke muziek op, meestal state of trance of iets in die richting, werk ik lekker en vliegt de tijd voorbij. Als ik voor Sevagram werk maak ik een to do list top drie en dan nog twee reserve dingen als alles voorspoedig verloopt. Meestal komen er toch weer veel dingen tussen door.

Kan jij genieten van het moment?

Ondanks het vele thuiswerken en dat de muren af en toe op mij af kwamen. Onze kat komt wel gezellig op de werkkamer liggen snoezen, maar ja, ze zegt zo weinig teug. Ik heb toch echt wel kunnen genieten van het heerlijke moment dat mijn man en ik iets leuks gaan doen. Of lekker in onze tuin zitten van de zon genieten, de bbq aan en de vuurkorf opstarten.

Bewust ontspannen. Gewoon even lekker niets.

Ik heb altijd goed kunnen ontspannen bij een goed boek. Door de drukte kwam het er niet van de laatste tijd. Helemaal in het begin ban de blog gaf ik al aan dat ik twee boeken gekocht had vooral gericht op mindful werken.

Het boek “Creative flow 365 mindfulness” bestaat uit allemaal eenvoudige teken- en schrijfopdrachten. De titel van het boek geeft het al aan, creative flow, ik ga testen of de oefeningen ook echt werken om de creatieve brein te triggeren. En om even uit de tredmolen van het dagelijks leven te stappen.

Daarnaast wilde ik mij ook graag meer verdiepen in mindful werken en kijken of het nog beter kan. Hiervoor het ik het boek Heartful leven mindful werken gekocht. Dit boek legt de zeven stappen van het mindful werken uit. Eens kijken of ik in ieder geval op de goede weg ben in mindful werken en goed te ontspannen.

Ben jij aan de slag gegaan met de tips uit mijn vorige blog?

Een aantal van de tips die ik verzameld heb ik een tijdje in de praktijk gebracht. Na vele jaren heb ik eindelijk de juiste balans voor mij gevonden. Ik wordt gelukkig als ik mijn creatieve ei kwijt kan in mijn werk, waar ik anderen mee kan helpen.

Mijn rol bij Sevagram Verwenzorg bijvoorbeeld is veel omvattend. Het werk staat in het teken van de cliënten. Om hun een glimlach op het gezicht te toveren. En mijn nieuwe fotografie/marketing product, staat ook in het teken van anderen helpen. Zodat ik er niet alleen beter van wordt, maar ook andere die mijn kennis en kunde goed kunnen gebruiken. Je hoeft niet altijd alles zelf te doen.

Ik ga nog even lekker genieten van stilte voor de storm, want de komende twee weken staan in het teken van de communicantjes en tussen door een paar activiteiten vanuit Sevagarm Verwenzorg. En een ander boek op aanraden van velen ben ik toch begonnen aan het eerste boek van de zeven zussen. De boog kan niet altijd gespannen staan. En voel ik mij daar schuldig over? Nee, helemaal niet. Ik geniet met volle teugen en dat is veel belangrijker. Oordeel zelf… 

genieten van het leven

Delen:

Meer blogs