11e Blog 2021… Hoe zit het eigenlijk met jouw naamsbekendheid? Weet je dat er in juni vele internationale inhaakdagen zijn? Dat je ze niet kent ligt aan de naamsbekendheid.


naamsbekendheidHoe zit het eigenlijk met jouw naamsbekendheid? De storm is letterlijk gaan liggen. Buiten waait en regent het niet meer. Maar druk bezig met de foto’s van de communicantjes van Nuth en er prijzen zich alweer nieuwe projecten aan. Wat dat betreft is dus storm pas begonnen.

 

Mindful werken stopt niet bij 1 maand

Afgelopen maand de start gemaakt met mindful werken. De komende tijd pak ik het verder door en ga ik aan de slag met de kleine creatieve oefeningen uit Creative flow 365 mindfulness. Is het jou gelukt om mindful te werken?

Zoveel inhaakdagen in juni ken jij ze allemaal?

Het is eigenlijk nog mei, maar ik ga een beetje vooruit lopen naar de nieuwe maand. Juni staat voor de deur. Zoekende naar het nieuwe thema voor juni, viel me op dat bijna elke dag in juni wel een internationale dag voor iets is. Neem voorbeeld hiervan is “hug my cat day” op vier juni. Zelfs als kattenbaasje heb ik nooit geweten dat er ook een zo’n dag bestaat. Ik vraag me dan af, waarom men niet weet dat er zo’n dag bestaat? Dat heeft vaak te maken met de mate van naamsbekendheid.

Naamsbekendheid gaat vooral om jouw naam bij de klant in het hoofd te prenten

Vanuit het vakgebied marketing/communicatie heb ik afgelopen jaren in de keuken mogen kijken van grote gereformeerde bedrijven. Ook heb ik een bijdrage mogen leveren aan het vergroten van de naamsbekendheid op verschillende manieren. Met het huidige digitale tijdperk zijn daar tal van opties bijgekomen. Denk aan het digitale vergaderen, livestream, Instagram Reels etc.

Bij naamsbekendheid gaat het vooral om jouw naam bij de klant in het hoofd te prenten. En dan op een prettige manier zodat de klant direct aan jou denkt. Hierbij spelen herhaling en zichtbaarheid een grote rol. Jij wilt toch ook nieuwe klanten aantrekken? Dat gebeurt niet door stil te zitten en niets te doen. Want als de ideale klant jou niet kent, zullen ze ook niet naar jou toekomen. En dan komt zichtbaarheid om de hoek kijken. Als je niet zichtbaar bent/blijft bij jouw bestaande klanten, zullen ze jou snel vergeten en naar iemand anders gaan. Daarvoor is herhaling weer belangrijk.

Hoe zit het met jouw naamsbekendheid?

Ik ga je aan de tand voelen. Weet jouw klant jou te vinden? Ben jij zichtbaar bij jouw klant? Blijf jij jouw boodschap naar de klant herhalen? Maar weet jij ook waar jouw klant zit? Waar je de klant kunt bereiken?
Naamsbekendheid – Zichtbaarheid – herhaling in combinatie met jouw boodschap, dat is uit mijn ervaring met elkaar verbonden. Dat hoef niet moeilijk te zijn. Om te beginnen heb ik 5 simpele tips voor je om mee te starten:

1. Ga posten op social media en doe dit frequent
2. Zorg voor een link met jouw website en met social media
3. Zoek naar unieke samenwerkingsverbanden en sla de handen in elkaar
4. 5. Wees niet bang om een beetje geld uit te geven voor een sponsorschap. Geld maakt geld.
5. Investeer een beetje in give aways of bedrijfskleding. Blijf top of mind.

Meer tips om jouw naamsbekendheid op te bouwen volgen in mijn volgende blog. Dus stay tuned! Kan je niet wachten? Neem dan contact met mij op.

Delen:

Meer blogs