1e Blog 2021… Januari staat bij mij altijd in het teken van opruimen, structuur, plannen en vooruit kijken

1e Blog 2021...  Januari staat bij mij altijd in het teken van opruimen, structuur, plannen en vooruit kijkenHet nieuw jaar is net begonnen. Januari staat bij mij altijd in het teken van opruimen, structuur, plannen en vooruit kijken. En met een vers nieuw Blog template. Hieronder leg ik per onderdeel uit welke online tools ik gebruik of gemaakt heb en/of tips en trucs die ik toegepast heb om het makkelijker te maken om hands on aan de slag te gaan.

Opruimen…

Een tool hiervoor gemaakt heb ik niet, wel heb ik een artikel van www.happinez.nl als leidraad gebruikt “Digitaal minimalisme“. Ideaal om het nieuwe jaar mee te beginnen. De eerste drie tips helpen om een fresh start van het nieuwe jaar te beginnen.
1 Ruim je smartphone rigoureus op
2 Denk na over wat je echt wilt. (Ook heel goed in te zetten voor archief en administratie)
3 Laat dan stapsgewijs weer digitale instrumenten toe in je leven, maar op jouw voorwaarden.
marketing organiseren

Structuur…

Ik werk vaak aan vele projecten tegelijk. Zowel als freelancer als bij Sevagram. Belangrijk hierin is structuur en inefficiëntie. Ik maak van elk project een to do lijstje. Want alles onthouden ga ik niet aan beginnen. Afhankelijk hoe groot het project is gebruik ik de tools Google Keep of Trello.
 
marketing structuurGoogle Keep is het veelzijdige en digitale notitieboekje van Google. Je kunt al je ideeën, aantekeningen, to do lijstjes hier opslaan. Label je aantekeningen, geef ze een kleur, zo kun je ze later makkelijk terug zoeken. Te gebruiken op telefoon, tablet en laptop/desktop.

Trello is een online tool om eenvoudig projecten te managen. Je kunt per project borden maken, kaarten toevoegen met to do lijstjes, notities, mails, bestanden. Je kunt ook je teamleden toevoegen per project die ook weer informatie kunnen toevoegen.

Plannen…

Om de twee weken plaats ik een Blog op mij website. Dit plan ik voor het hele jaar vooruit. Ik heb een contentkalender gemaakt waarbij ik alle Blogs en Social Media berichten kan plannen. Zodat ik kan voor werken en dat ik het niet vergeet. Als we dan toch aan het plannen zijn ga ik kort in op de tools om Social Media posts te publiceren. Ik publiceer deze zelden op de tijd dat ze online komen. Voor LinkedIn en Twitter gebruik ik Buffer en voor Facebook en Instagram gebruik ik de Business Suite.
 
Marketing plannen contentkalender

Vooruit kijken…

helaas geen carnavalsactiviteiten. Normaal gesproken was ik nu druk bezig met de foto’s van de Prinsenproclamaties van de CV de Nachuule en het CCH Gebrook. Maar daarentegen staat komende week mijn eerste branding fotoshoot van het jaar op het programma. Mooie content creëren en een stukje marketing advies waar de ondernemer hands on mee aan de slag kan om te knallen.

Blog in een nieuw jasje…

Een nieuw jaar, nieuwe topics en een nieuw uiterlijk. Af en toe moet je jezelf triggeren. Om mezelf scherp te houden heb ik een nieuw template voor de Blog gemaakt. Daarnaast heb ook de opzet van de Blog iets anders ingevuld. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Ik hoop dat de nieuwe opzet van mijn Blog jullie inspireert. Worstel jij met de content en marketing hands-on op te pakken? Neem dan contact met me op. Ik geef je marketingadvies waar je zo mee aan de slag kan. 

1e Blog 2021...  Januari staat bij mij altijd in het teken van opruimen, structuur, plannen en vooruit kijken

Delen:

Meer blogs