5e Blog De focus verleggen is zo slecht nog niet, het biedt alleen maar kansen!

5e Blog - De focus verleggen is zo slecht nog niet, het bied alleen maar kansenVorige keer had ik het over prikkelen van de zintuigen. Als fotograaf wil ik graag de zintuigen van anderen prikkelen. Door corona heb ik mijn focus moeten verleggen. Tot slot heb ik weer een foto voor jullie met het verhaal erachter. Maar eerst een positieve quote.

 

Scared? Good. We don’t grow when we stay inside our comfort zone.

Buiten je comfort zone gaan. Is dat eng? Ja, ontzettend eng. Maar zo goed voor mij als persoon. De huidige tijd vraagt erom, om buiten je comfort zone te gaan. En ik zou geen ondernemer zijn, als ik dat niet creatief oppak. Wat ik ontzettend koester, zijn complimenten en mensen die mij zo nu en dan verrassen. Dat ze het zo gaaf vinden wat ik heb opgezet… Dat geeft mij echt een boost!

De focus verleggen van evenementen naar woningfotografie, slecht? Nee hoor, het biedt alleen maar kansen

Alle evenementen op mijn agenda zijn verplaatst naar 2021. In de hoop dat ze dan door kunnen gaan in de sfeer die wij gewend zijn. Hoe graag ik ook evenementen fotografeer, dat zit er de komende tijd helaas niet in. Dus moet ik de focus verleggen. En dat ga ik doen van evenementenfotografie naar Woningfotografie. Maar dat is zo slecht nog niet, het biedt alleen maar kansen. En uitermate goed te combineren als de evenementen weer georganiseerd mogen worden.

Andere tak van fotografie, heerlijk om kritisch te mogen zijn

woningfotografieCorona krijgt Coumans Fotografie niet klein. Zelfs niet met mijn 1.52m. Woningfotografie is een andere tak van fotografie die ik ook heel leuk vind. Een fotograaf die mij inspireert in deze tak van sport is Michael van Oosten. Hij gaat de hele wereld over en maakt prachtige foto’s van huizen. 

In 2019 heb ik hier een start mee gemaakt. Ik vind het heerlijk. Je mag lekker kritisch zijn, je leert nieuwe mensen kennen, de lokale topografie wordt groter en je maakt de bewoners die het huis willen verkopen ontzettend blij als zij mooie foto’s hebben om hun huis mee te showen. Als je dan een paar weken later op internet ziet dat het huis binnen nog geen twee weken verkocht is, dan word ik daar erg blij van. Nu ik ook video diensten aanbied, kan ik een mooie virtual tour van het huis maken. Zo verkoopt het huis zich vanzelf nog sneller.

Kan ik je helpen? Dat doe ik graag Neem dan contact met mij op.

Een plaatje, authentiek, kennis vergaren

Ook je architectuurkennis word vergroot. Ik kan smullen van huizen en gebouwen waar een verhaal achter zit. Een stukje geschiedenis. Authenticiteit. Maar ook een verbouwing van een huis, hoort een verhaal bij. Je hele huis zo maken zoals je dat zelf wil. Of je dat nu zelf doet of dat anderen dat voor je doen. Een plaatje wordt het toch.

Woningfotografie… je droom gaan waar maken en gaan genieten ergens anders. Het verhaal achter de foto.

Ik werd benaderd door een koppel om foto’s te maken van hun huis. Ze wilden hun droom gaan leven in Spanje. Dus het huis moest verkocht worden. Ze kenden mij via via en ze hadden zoiets van Coumans Fotografie moeten we hebben. Zo gezegd zo gedaan.

Onderstaand huis staat in Dilsen-Stockem in Limburgs-België. Een mooi vrijstaand huis en rustig gelegen. Kindvriendelijk, alles dicht in de buurt en je bent binnen een paar minuten bij de snelweg. Op een heerlijke nazomerdag ben ik bij hun langs geweest om de foto’s te maken. Met een kritisch oog ben ik aan de slag gegaan. De ruimtes mooi in beeld, goed belicht, opgeruimd en realistisch. Op een zonnige dag ziet toch alles veel beter uit dan dat het bewolkt is. 

Resultaat: het huis was binnen een week verkocht via Facebook. Nu konden ze echt aan hun droom in Spanje gaan denken. 

woningfotografie

Details: Canon EOS R + EF 24-70 mm, Brandpuntafstand 24 mm.
Instellingen: Diafragma f/4, Sluitertijd 1/800 sec., ISO 100

Delen:

Meer blogs