6e Blog Bedrijfsfotografie in Limburg met passievolle ondernemers

6e Blog Bedrijfsfotografie in Limburg met passievolle ondernemersIn een tijd van crisis plant ik veel zaadjes. Mensen enthousiast maken over mijn werk. Combinaties zien en kennis inzetten. Woningfotografie, evenementenfotografie en bedrijfsfotografie wat is het verschil? Niet zo heel veel. Ook heb ik weer een foto voor jullie met een verhaal. Maar ik begin weer met een positieve quote.

Today is your opportunity to build the tomorrow you want

Heb jij door corona de focus moeten verleggen? In een economische lastige tijd is het moeilijk om nieuwe klanten te werven. Je gaat met potentiële klanten in gesprek. Je plant zaadjes en maakt mensen enthousiast. Nu is het afwachten wanneer het zijn vruchten afwerpt. Is de motivatie dan minder? Nee absoluut niet. Vandaag is het mijn kans om te bouwen aan de toekomst die ik wil.

Weet je dat Bedrijfsfotografie niet veel anders is dan Woningfotografie en Evenementenfotografie?

Branding That's AmoreHet is alweer een tijdje geleden dat je nieuwe foto’s hebt laten maken van je bedrijf. Je hebt een andere inrichting, nieuwe medewerkers zijn gestart, misschien een nieuwe huisstijl. Je wilt jouw bedrijf zo mooi en realistisch mogelijk presenteren aan je klanten. Je hebt er tot in detail erover nagedacht. Dat wil je natuurlijk ook terug zien op de foto’s van het bedrijf. Uiteraard. Het bedrijf is als jouw kindje.

Foto’s van jouw bedrijf moet met zorg gebeuren. Net zoals bij het fotograferen van een evenementen moet de sfeer en details van het evenement naar voren komen. Natuurlijk moeten ook de mensen op het event mooi naar voren komen. Mooi positionering en mooi zoals ze zijn. Hier doet de regel van drie het altijd goed. Bij woningfotografie ben je heerlijk kritisch. Je zorgt ervoor dat de woonkamer realistisch erop staat. Bedrijfsfotografie heeft de combinatie van deze factoren. Ervoor zorgen dat er mooi licht is, realistisch met het karakter van Limburg.

Branding

Limburg heeft karakter en passievolle ondernemers

Limburg zou geen Limburg zijn zonder passievolle Limburgse ondernemers. Daar ben ik ook een van. Ik doe het werk met liefde en plezier. Andere ondernemers helpen om hun bedrijf te laten stralen naar de buitenwereld. Elkaar helpen om een stapje verder te komen dan waar je nu staat. Dat is mijn doel. Branding is hier ook een onderdeel van. Neem bijvoorbeeld de nieuwe foto’s voor de website van het marketingbureau Morse Digital.

Het verhaal achter de foto: De verbouwde Pletsmolen

Een geringe periode heeft het pand Pletsmolen in Nuth leeg gestaan. Het oude pand is inmiddels gerenoveerd en verbouwd tot de prachtige Brasserie en B&B Pletsmolen, wat hij nu is. Je kunt genieten van het grote terras, een lekker hapje eten of gezellig borrelen. Voor de website en social media hadden zij bedrijfsfoto’s nodig.

Vlak voordat zij daadwerkelijk open gingen heb ik een fotoreportage van het bedrijf gemaakt. Dit is een typisch pand met een Limburgs karakter. De oude karakteristieke elementen met het moderne van nu gecombineerd. Een fijne samenwerking die is uitgegroeid tot een mooie duurzame relatie en waar ik mij inmiddels ook de huisfotograaf van mag noemen.

Deze foto is genomen toen zij pas open waren. Nu ongeveer 2,5 jaar geleden. Tijdens een gezellige drukke avond ben ik aan de slag gegaan. Om de sfeer goed weer te geven, heb ik alleen gebruik gemaakt van het aanwezige licht. Wel heb ik de camera op statief gezet, zodat ik kon spelen met de Sluitertijd. Omdat ik de mensen onherkenbaar in beeld wilde hebben, is de Sluitertijd langer en is dynamiek goed aanwezig.

Resultaat: Een mooi sfeerbeeld van de brasserie.

Brasserie en B&B Pletsmolen Nuth

Details: Canon EOS 70D + Sigma 10-20 mm, Brandpuntafstand 10 mm.
Instellingen: Diafragma f/6,3, Sluitertijd 0.4 sec., ISO 800

Delen:

Meer blogs