4e Blog Het prikkelen van de zintuigen

4e Blog - Het prikkelen van de zintuigenVorige keer gaf ik al aan dat ik naast foto/videograaf ook een marketing en communicatie professional ben. In deze blog ga ik verder in wat foto en video doet voor marketing. Ook deel ik een foto met jullie en het verhaal erachter.

 

Growth is growth, no matter how small

Groeien als ondernemer, doe ik graag. Keuzes maken hoort daar ook bij. Ik heb vele ideeën, maar dat gaat natuurlijk niet allemaal tegelijk. Dus moet ik strategische keuzes maken, wat doe ik wel, wat doe ik niet, welke kant ga ik op, waar leg ik de focus op. Dat heb ik dan ook gedaan. Het is op zich een kleine stap, maar grote groei voor mij.

Foto en video prikkelen de zintuigen

Foto en video is een onderdeel van Content Marketing. Met elke foto of video wil je iets vertellen over jouw bedrijf. Maar wat doet foto en video in de marketing? De zintuigen worden beter geprikkeld. Het maakt een emotie bij de ander los. Hierdoor wordt de kans groter dat de klant zich met jou verbindt en sneller tot een aankoop over gaat. Hieronder 5 tips:

1. Ga aan de slag met Branded content. Op deze manier kun je laten zien wie je bent en wat jou uniek maakt.

2. Maak verschillende content. Foto’s en video’s zijn hier perfect voor. Content door elkaar gebruiken? Super, maar wel aanvullend op

3. Maak het persoonlijk. Creëer een identiteit voor jouw bedrijf. Er is niets mis met iets van jezelf te laten zien als ondernemer. Klanten waarderen dat juist.

4. Ga voor kwalitatieve content. Je kan beter wekelijks een bericht maken dat op social media iets toevoegt voor jouw doelgroep.

5. Voordat je content plaatst kijk dan goed waar en wanneer je iets plaats. Je bereikt niet met elk kanaal jouw doelgroep. Weet jij waar jouw doelgroep zit?

Kom je er niet uit? No worries. Ik help je hiermee.

Het verhaal achter de foto

Tijdens Corona benaderde mij dit lieve bruidspaar to be. Ondanks de huidige situatie wilden ze graag hun verbintenis met elkaar definitief maken. Maar ja, trouwen en fotografie tijdens een lockdown hoe pakken we dat aan? Helemaal gaan probleem. Met een elleboogje ter kennismaking was het ijs gebroken en hebben we een leuke ochtend gehad.

Onderstaande foto is gemaakt bij de vijvers in Nierhoven, Nuth. Het was heerlijk weer en het zonnetje kwam lekker door. Tijdens een gezellige wandeling met de tortelduifjes heb ik de foto’s gemaakt. Gelet op de stand van de zon en het wolkenbed is deze foto herrezen.

Trouwen tijdens coronaDetails: Canon EOS R met RF 24-105 mm, Brandpuntafstand 24 mm.
Instellingen: Diafragma f/4, Sluitertijd 1/400 sec., ISO 320

Delen:

Meer blogs