10e Blog Onderschat niet de waarde van reportagefotografie, it’s all about timing

Wat vliegt de tijd. Dit is alweer mijn 10e blog. Vanaf de eerste blog ben ik constant in ontwikkeling. Ik ga dan ook nog even door op mijn nieuwe propositie. Veel te vaak wordt reportagefotografie onderschat.

Trust the timing of your life…

Hier geloof ik wel in. Mensen kruisen jouw pad. Er komen dingen op je pad. Zo was dat ook eerder dit jaar met de Online Marketing opleiding. En nu met het coaching traject. Als iets mijn pad kruist, voel ik altijd aan ja dit moet ik doen! Of juist het tegenovergestelde dat moet ik nu niet doen.

Van brainstormsessies, naar ideeën, naar projecten, mijn hoofd slaat op hol van het enthousiasme

En we gaan nog even door met mijn nieuwe propositie. Kijkend naar waar mijn kracht ligt, welke kennis ik in huis heb, wat mijn toegevoegde waarde is en dat combineren met nieuwe projecten. Na elke Coaching sessie komen er weer ideeën opborrelen en de business strategie neemt beetje bij beetje goede vorm aan. Ik ben dan hyper van het enthousiasme en mijn hoofd staal op hol. Ik sta dan te trappelen om dingen op te pakken, maar stap voor stap en niet te snel.

Onderschat niet de waarde van reportagefotografie

Een van mijn favoriete fotografie richtingen is reportagefotografie. Het vertellen van een verhaal met beelden. Rauw, niet geregisseerd, maar gewoon zoals het is. Het moment, de beleving of de locatie vangen in een beeld. Wat is ultieme moment van mensen? Dat moment is als ze bezig zijn met hun passie, werk of hobby, dan zijn zij in hun element. Op dat moment zijn ze bezig met hun passie, waar hun hart ligt. Het vastleggen van dat moment heeft zoveel meer waarde dat zeer onderschat wordt.

Neem bijvoorbeeld een makelaar. Wat hij het liefste doet, is huizen verkopen. Heel vaak wordt onderschat hoeveel werk het is om een huis te verkopen. Achter de schermen gebeurd zoveel meer dan wij zien. De makelaar zorgt ervoor dat een huis zo snel mogelijk verkocht wordt. Maar juist hoe de makelaar dat doet dat is de toegevoegde waarde voor een koper of verkoper van huis.

It’s all about timing, knowledge and feeling

Bij een fotoreportage is het van groot belang dat de timing 200% correct is. Het is niet alleen op even op het knopje drukken. Het wordt vaak onderschat wat voor een kennis, kunde en feeling er om de hoek komt kijken. Daarnaast onderschatten ook veel mensen hoe belangrijk het is om goede en kwalitatieve foto’s te plaatsen. Reportagefotografie dient zich uitstekend aan om jouw toegevoegde waarde als ondernemer te laten zien.

Wil jij met mij sparren over Reportagefotografie? Ik kom graag een kop thee drinken.

Het verhaal achter de foto: prinsenproclamatie, een explosie van euforie!

Aanstaande woensdag is het 11e van de 11e. Sinds mensenheugenis is dat altijd een groot feest met vele geweldige activiteiten. Maar helaas dit seizoen is er live weinig te vieren. Een aantal activiteiten worden wel online uitgezonden. Maar verder zijn er geen mooie live activiteiten.

Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik al een aantal jaar de huisfotograaf bij twee carnavalsverenigingen in de regio. De activiteit die ik altijd heel leuk vind, is de prinsenproclamatie. Voor ons altijd een bijzonder moment om vast te leggen.

Dit is het moment waar diegene al heel lang van droomt en naartoe leeft. Als eenmaal het moment is aangekomen dat hij wereldkundig wordt gemaakt, is dat voor de prins een explosie van euforie. Eindelijk mag hij het zeggen. Eindelijk is het zwijgen voorbij. En dat moment is magisch om vast te leggen.

reportage, fotografie, reportagefotografie
Details: Canon EOS R, Sigma 24-70mm, Brandpuntafstand 40 mm.
Instellingen: Diafragma f5,6, Sluitertijd 1/200 sec., ISO 800

Delen:

Meer blogs